madslaier

uge 13: Kældermennesker i Horsens!

In Uncategorized on 30. marts 2010 at 16:44

ahh… endelig en uge hvor man kan få lov at skrive om et af sine yndlingsbands! Kellermensch spiller i Horsens, så jeg triller sgu lige sydpå og vælter den gamle industriby med de store pop-kulturelle armbevægelser! Desuden byder ugen på endnu en aften i musikcafeens favn i selskab med lidt amerikansk lo-fi punk/rock…

onsdag d. 31/3: Times new viking – Musikcaféen

På onsdag er en af de dage hvor jeg ville have været at finde i mejlgade 53 ligemeget om jeg skulle arbejde eller ej. Jeg har egentlig aldrig gjort meget i Sonic Youth og lignende gudmødre i lo-fi-genren, men den anarkistiske tilgang til at lave musik som TIMES NEW VIKING står for, glæder mit gamle punk-hjerte. Musikken dyrker støjens æstetik til grænsen, men formår alligevel få nogle fine små rocksange ud af det. I et interview med Gaffa lyder det om de forventninger publikum kan tillade sig at have til koncerten: “Det bliver højt. Vi drikker Whiskey. Og Jared sprænger et par strenge” Hvem kan dog stå for det?!

Vurdering: C

lørdag d. 3/4: Kellermensch – Kulisselageret, Horsens

Kellermensch’s selvbetitlede album fra sidste år er uden tvivl det danske metal/hårdrock album der har imponeret mig mest nogensinde! Det er store ord når man tænker på gamle og halv-gamle mesterværker af bands som Artillery og Merciful Fate/King Diamond og nyere ting som Dawn of Demise og Volbeat (den første plade, forstås…) Kellermensch har som få, også internationalt set, bands fundet deres helt egen lyd. Pladens intro består af en morricone’sk guitarmelodi suppleret med et møgtungt underlæg, tamburin og for”sanger” Christian Sindermann’s udpræget grænsesøgende røst, og sætter perfekt stemningen for det arrige, depressive og ikke mindst medrivede forløb der følger.

Vokalen skifter mellem klagende brøl som fra en pandamalet nordmand der har tabt sine yndlingnitter efter en blod- og spritvåd natteekspedition til en stavkirke der viste sig at være bygget af sten, og næsten mumlende sang der lyder som om den baserer sig på lige dele tårer og Fernet Branca… Musikken bag består, udover det vandte hårdrock-inventar, også af et gammelt pumpeorgel og et par strygere der er med til at give lyden sit umiskendeligt depressive præg der sine steder kan give undertegnede, ellers hårdhudede, HÆVI-entusiast en sort klump i halsen! Denne musik rammer mig på et affektivt plan hvor ellers kun Pink Floyd og Slayer før har sat sine henholdsvis fod- og klovspor.

Dette fantastiske band trækker dig til bunds i den svovlstinkende pøl verden omkring dig er, kun for at give dig overnaturlige kræfter til at sætte af fra grundfjeldet og smadre dig vej op igen i en metallisk lykkerus fra helvede!

Omend jeg havde bestemt mig for at gemme first blood på en topkarakter til næste uges SHINING-koncert, kan ingen vel på nuværende tidspunkt være i tvivl om hvad det må ende med:

Vurdering: A!

Glædelig Påskebryg, og husk nu at harer ikke er det eneste der kommer fra æg… Drager, hajer og norske blackmetalbassister gør skam også…

/mads

ps: jeg kan i øvrigt afsløre at min gennemgang af de foreløbigt offentliggjorte navne til Roskilde, Spot, Den Grimmeste og Skanderborg så småt begynder at blive til henover påsken… disse lister vil naturligvis blive opdateret løbende efterhånden som programmerne falder på plads.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: