madslaier

uge 14: BLACKJAZZ!!!

In Uncategorized on 8. april 2010 at 17:11

Så oprandt ugen jeg har ventet på siden 23. maj i fjor… Hvis jeg dog blot havde haft en arnbitter for hver gang jeg har prikket til den kære booker på musikcafeen og bedt ham indtrængende om at få fingrene i de kjære nordmænd der rev tæppet væk under min forestilling om hvad METAL er og efterlod mig måbende og savlende en lørdag aften på spot… tjaa så havde jeg haft pænt meget Arne! Ugen har to koncerter + lidt bonus…

Torsdag d. 8/4: Sterling – Musikcaféen

Nogen kalder mig naiv… Andre formulerer det som direkte dum… Men jeg har altså fået at vide fra flere kilder at Sterling har mere at byde på end det fesne lyssværd-og-rødvins-poprock der har forvildet sig ind på P3’s playliste. Så nu får de da lige en chance!

Vurdering: D

Lørdag d. 10/4: SHINING – Musikcaféen

Sæt dig godt til rette i din bedste stol… Luk øjnene og tag et par imaginære høretelefoner på… Glem så alt om dine hidtidige præferencer inden for musik… Forestil dig en kakofoni af lige dele avantgardejazz, industrial og blackmetal… Tilsæt så en knivspids referencer til Black Sabbath og Napalm Death, og lad en gal nordmand banke det hele ind i hovedet på dig med en altsaxofon! Nej, vel…?! Det virker bare ikke… Det her SKAL OPLEVES, det kan simpelthen ikke beskrives! Jeg er villig til at sætte min højre testikel i pant på at du aldrig har hørt noget der minder bare en smule om det her! Jeg kan ikke forestille mig at magen til aggressiv, kompleks og voldsom musik laves andre steder end i Norge. Som med al rigtig kunst – ja! dette her er sgu kunst! – vil det helt sikkert dele befolkningen i to: De mange ignoranter der ikke kan rumme det, og de få heldige som er udstyret med evnen til at fatte det! At høre SHININGs nye album er bestemt ikke en behagelig oplevelse; det er distonant, forvrænget, voldsomt, urovækkende, kvalmeinducerende og brutalt! Forestil dig den udløsning et handjob fra en menstruerende huntrold, der får trukket visdomstænder ud mens hun står en en pøl af svovlsyre, giver! Du vil enten elske eller hade dette band (højst sansynligt det sidste), men du bør hade dig selv endnu mere hvis du går glip af dem!

Vurdering: A!

Bonus:

Fredag spiller der tre progressive rock/metal bands på Escobar; Aedra, Plöw og Ruun. Det lyder umiddelbart ganske fornuftigt, og jeg vil ihvertfald gerne have en update på hvad jeg går glip af hvis en af jer kigger forbi! Lørdag spiller Pink Floyd Project på train, men det har du naturligvis ikke tid til….

Og så på falderebet lige et shoutout (er det ikke det de unge kalder det?) til THE LOVIN’ FLICKKNIVES, der spillede på Esco i tirsdags… Tre pæne unge mænd der spiller FEE RÅRK med inspirationer fra både grunge og 60-70’ernes store drenge! En bundhabil tøndeslager, en virtuos og svævende guitarist og en superfed vokal! De er uden tvivl det bedste der er kommet ud af Horsens siden Pretty Maids… incl spegepølse og ideen om at holde kæmpekoncerter i provinsen!

Vi ses på lørdag!

/mads

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: